Blog

Waar gaat het What’s Up Cycling eigenlijk over? Bekijk hier de interviews met bestuurders, atleten, ondernemers en andere ‘verwoede’ fietsers in de letterlijke en figuurlijke zin van het woord. Lees de artikelen en de persoonlijke blogs met stof tot nadenken om persoonlijk, zakelijk en maatschappelijk nog bewuster te ‘fietsen’.

Bob Kurpershoek

Whatsup Cycling Team | 16 september 2019

Bob Kurpershoek is verantwoordelijk voor de innovatie van de financiële processen bij het mondiale mediabedrijf NBCUniversal. Hij gebruikt robotics om alle stapjes over alle systemen heen te automatiseren. “Ik krijg vaak de vraag: gaat dit mijn baan kosten?”

bekijk de video

Iris Slappendel

Whatsup Cycling Team | 14 juli 2019

Iris Slappendel van Delta Cycling is wereldwijd de eerste vrouwelijke ploegleider in het mannenwielrennen. “Ik denk dat je een wielrenner vooral moet leren dat hij niet afhankelijk van jou wordt en wat hij moet doen als jij niét in de auto zit.” Dat gaat volgens Slappendel ook op voor het bedrijfsleven.

bekijk de video

Kay Cesar

Whatsup Cycling Team | 27 juni 2019

Kay Cesar zoekt als techneut en bestuurder bij TNO en met Nationaal Consortium Zon in Landschap 'de technische uitdagingen op die een energietransitie in de weg staan'. Tweezijdig werkende zonnepanelen zijn hot! Cesar legt uit hoe je het nimby-effect kan wegnemen. In My Backyard Please!

bekijk de video

Sander van Loosbroek

Whatsup Cycling Team | 16 januari 2019

Sander van Loosbroek werk bij Cegeka weet alles van blockchain en adviseert organisaties hoe het te gebruiken. Je kunt met blockchain bijvoorbeeld een bankapp verbeteren, maar daar merkt de consument weinig van. De app werkt gewoon heel veel beter.

bekijk de video

Janneke van den Heuvel

Whatsup Cycling Team | 16 januari 2019

Janneke van den Heuvel is een van de founders van TryLikes. Dit is niet haar eerste startup. Niet meteen grote complexe zaken willen oplossen heeft ze moeten leren. Het huidige succes van TryLikes is mede bepaald door de fouten die gemaakt zijn bij haar vorige startups.

bekijk de video

Daan Weddepohl

Whatsup Cycling Team | 7 januari 2019

Ondernemer Daan Weddepohl praat over ondernemen in de circulaire economie. Daan is geen idealist, zegt hij. Wel realist. Maar de realisatie van de circulaire economie is nog niet heel dichtbij "en dat maakt het heel lastig".

bekijk de video

Sjoerd Helmer

Whatsup Cycling Team | 18 november 2018

Sjoerd Helmer fietste mee met de What's Up Cycling-tourdag in september. "Een heel leuke manier van netwerken", zegt Helmer. "Maar waar ik echt door getriggerd ben, is het opstarten van een generatieve dialoog."

bekijk de video

Jo van Engelen

Whatsup Cycling Team | 26 september 2018

Als er in organisaties kleine fouten worden gemaakt, proberen we duidelijk te maken dat we dit 'nooit meer willen'. Het nooit-meer-adagium kost ons veel meer dan het oplevert, volgens van Engelen. Vooruitgang in de maatschappij gaat stapje voor stapje.

bekijk de video

Steven Hölscher

Whatsup Cycling Team | 26 september 2018

Steven Hölscher nam deel aan de eerste What's Up Cycling tour. Hij raakte geïnspireerd. Als je de hedendaagse problemen wil oplossen kan je dat niet met de bekende bedrijfsmatige aanpak doen, denkt Hölscher.

bekijk de video

WUC-tourdag impressie

Whatsup Cycling Team | 21 september 2018

Een korte sfeer-impressie van de eerste editie van de Whatsup Cycling Tour. Mooie beelden van de tour die is verreden op een stralende dinsdag in september. Achteraf zijn alle deelnemers het eens: het was een groot succes en dit moet een vervolg krijgen.

bekijk de video

Steven Gort

José Been | 12 september 2018

Uit de serie WUC Talks van What’s Up Cycling vandaag de vierde aflevering. Steven Gort (ICTU) is te hierin te gast. Hij praat over de Belastingdienst met ondernemer Hans van Bommel en wielercommentator José Been. Als burger wil je volgens Gort “geen gesprek met de overheid over box 1, 2 of 3, want dat is niet de wereld van de burger”.

bekijk de video

Wibo Pollman

José Been | 29 augustus 2018

Wibo Pollman (Anders Consult) is te gast bij What’s Up Cycling, het platform dat besturen en het sturen van de fiets samenbrengt. In de ploegleiderswagen van Delta Cycling spreekt Wibo Pollmann met ondernemer Hans van Bommel en wielercommentator José Been.

bekijk de video

Wim Daniëls

José Been | 10 juli 2018

In de ploegleiderswagen van Delta Cycling spreekt Wim Daniëls met fietsondernemer Frank Kwanten en wielercommentator José Been over zijn boek: De Taal van de Fiets, de fiets, het imago van de fietser en waarom vrouwen toch bijna een eeuw ver weg van de fiets zijn gehouden.

bekijk de video

Leen Breevoort

José Been | 10 juli 2018

Leen Breevoort spreekt met ondernemer Hans van Bommel en wielercommentator José Been over China, foutjes maken, doelgericht besturen en over mogelijke oplossingen voor onze maatschappelijke, economische en duurzaamheidsuitdagingen.

bekijk de video

Frank Kwanten & Hans van Bommel

José Been | 3 juli 2018

Wielercommentator José Been interviewt fietsondernemer Frank Kwanten en technologie-ondernemer Hans van Bommel over de maatschappelijke betekenis van fietsen en de raakpunten van fietsen en besturen.

bekijk de video

Technologie verbindt

José Been | 1 juli 2018

In een ploegleiderswagen spreken Delta Cycling-directeur Frank Kwanten, tech-ondernemer Hans van Bommel en wielercommentator José Been met gasten over het plezier van het fietsen, foutjes maken onderweg, doelgericht besturen en over mogelijke oplossingen voor onze maatschappelijke, economische en duurzaamheidsuitdagingen

bekijk de video