‘We moeten naar ons eigen gedrag kijken als we het mobiliteitsvraagstuk willen oplossen’

20 april 2020 | Whatsup Cycling Team

Oscar van Leeuwen verliet de telecomwereld voor een functie als wethouder van Montferland. Een gemeente die 12 kernen telt en grenst aan Duitsland. Hij houdt zich bezig met mobiliteit binnen en rondom Montferland. Die is in de huidige crisis vrijwel tot stilstand gekomen. ‘Maar het is een uitgestrekt gebied, een auto is een must’.

De A12

“Voor de coronacrisis had ik nog nooit meegemaakt dat er geen file stond op de A12. Elke werkdag stapten er in een normale situatie duizenden mensen in de auto om vanuit het oosten te gaan werken in steden als Arnhem en Utrecht. Die files zijn al jaren een probleem. Vorig jaar kwam Rijkswaterstaat met plannen om de A12 te verbreden en beter te laten aansluiten op de A15. Dit gaat ervoor zorgen dat weggebruikers sneller tussen Nijmegen, Arnhem, de Liemers en de Achterhoek kunnen reizen. Maar dit is niet de oplossing voor de mobiliteit in onze regio. De mensen die voorheen thuiswerkten, pakken dan hoogstwaarschijnlijk weer de auto. Dan loopt de A12 binnen de kortste keren weer vol, alleen dan met nóg meer auto’s op de weg.

Treinen

“Verbinden, veranderen, vergroenen én verminderen staan in onze gemeente centraal. Daarom stimuleren we het reizen via het openbaar vervoer. De Arriva-trein van Doetinchem naar Arnhem Centraal is een populair traject. Die stopt op elk tussengelegen station, maar die treinen zitten normaal overvol. ProRail is bezig met de aanleg van een rechtstreekse spoorverbinding tussen Doetinchem en Arnhem Centraal. Zo hoeven reizigers uit Doetinchem niet meer met de volle Arriva trein te reizen en halen we de drukte van dit traject af. Het openbaar vervoer in Montferland staat nog wel voor uitdagingen. Zo heeft niet elke kern een treinstation of bussen. Wij moeten die faciliteiten bieden.

Gedrag

“De grootste uitdaging ligt bij het veranderen van ons eigen gedrag. Anno 2020 hebben we qua werk vaak niets meer nodig dan een laptop, telefoon en een goede internetverbinding. Het is een gewoonte geworden om elke keer weer in de auto te stappen. Deze gewoonte doorbreken, vergt tijd en het openstaan voor andere mogelijkheden. Er bestaan tal van goede tools en apps die ons in staat stellen om ons werk op afstand te doen. Zo experimenteerden wij in de gemeente Montferland al voor de crisis met Skype- vergaderingen. Kijkend naar de toekomst denk ik dat met de opkomst van big data, AI en autonoom rijden we het verkeer beter kunnen voorspellen en veiliger gaan rijden. In combinatie met de lessen van de huidige situatie en het veranderen van ons gedrag zijn we op weg naar een verbeterslag.